Participació a les 1ers Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de l’Alt Pirineu i Aran

3 gen.

Els dies 29 i 30 de novembre es vàren celebrar, a Coll de Nargo i la Seu d’Urgell les Primeres Jornades d’Arqueologia i Paleontologia del Pirineu i Aran amb un gran èxit de públic i de participació.

Nosaltres (en Walter Alegría i jo mateixa) vàrem presentar breument el jaciment de Els Altimiris en la jornada del dissabte que es va celebrar a La Seu d’Urgell.

Va ser una magnífica ocasió per prendre el pols a l’activitat arqueològica i paleontològica que es realitza a l’Alt Pirineu i Aran, per retrobar vells coneguts i conèixer nous investigadors o aquells que no havíem tingut l’oportunitat de veure’ns al llarg de la nostra carrera professional. Com sempre, els dinars van ser un bon lloc de trobada i de debat que venien a completar l’atapeit programa de conferències.

Es van poder detectar buits en la investigació i definir aquelles línies de recerca que estan aportant més dades al coneixement de l’evolució del poblament en el territoris de muntanya.

Una vegada més constatàrem la necessitat de treballar en aquestes zones  i l’interés que tenen per poder comprendre  la nostra història. Afortunadament som una colla els que hi estem interessats i ben segur que aconseguirem fer avançar la recerca arqueològica i paleontològica en les terres pirinenques.

Si voleu veure el programa:

http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/tribunadarqueologia/2013/11/18/primeres-jornades-d%E2%80%99arqueologia-i-paleontologia-del-pirineu-i-aran/

Si voleu veure fotografies dels actes:

http://www.flickr.com/photos/patrimonigencat/11305386933/

http://www.flickr.com/photos/patrimonigencat/sets/72157638540982353/

Ara cal esperar la publicació de les actes que ens permetran disposar d’un estat de la qüestió  sobre el tema a finals de 2013. Esperem que no triguin gaire a sortir.

Si voleu veure la nostra presentació cliqueu Aquí

Marta

Anuncis

Una resposta to “Participació a les 1ers Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de l’Alt Pirineu i Aran”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Participació a les 1ers Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de l’Alt Pirineu i Aran | Blog de Marta Sancho Planas - 3 gener 2014

    […] Participació a les 1ers Jornades d’Arqueologia i Paleontologia de l’Alt Pirineu i Aran. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: